ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΜΕΛΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ!ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΣΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΑΦΡΑΤΑ!

ΥΛΙΚΑ
1ποτηρι καλαμποκελαιο
1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλι
1κ.γλ. σοδα
2 κ.γλ.μπεικυν
1 ποτηρι μελι
χυμος απο 1 λεμονι
ξυσμα πορτοκαλιου
μια πρεζα κανελα
μια πρεζα γαρυφαλο
1σφηνακι λικερ
1κιλο περιπου αλευρι ΖΕΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε  το λαδι,το μπεικυν,το  χυμο πορτοκαλι [εχουμε λοιωσει την σοδα μεσα],το ξυσμα,τον χυμο λεμονι,το μελι,την κανελα το γαρυφαλο.Τα ομογενοποιουμε και σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι.Η ζυμη θα κολαει,δεν μας ενοχλει,θα αλοιψουμε τα χερια μας με λιγο λαδι για να πλασουμε τα κουλουρακια.Αναβουμε τον φουρνο στον αερα και 180 βαθμους για 30 λεπτα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Βασικη συνταγη της φιλης Αρχοντιας Χαραλαμπιδη.











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις