ΡΑΒΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ









ΡΑΒΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ


ΥΛΙΚΑ 
6 αυγά[χτυπαμε χωρια τα ασπραδια μαρεγκα]
1 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 μπεικιν
1 βανίλια
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
4 κουταλιές σούπας κακάο αγλυκο
3 φλυντζανια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
150 γραμμάρια.ζαχαρη αχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα.Σε αλλο σκευος
χτυπάμε βούτυρο με ζαχαρη 8 λεπτα
ρίχνουμε ενα ενα τους κροκους ,προσθέτουμε.το χυμό,σιμιγδάλι[μη γεμιζετε μεχρι πανω τερμα τις φλυτζανες σιμιγδαλι,γιατι θα σφιξει το γλυκο],κακάο,βανίλια,μπεικιν και στο τελος την μαρεγκα με απαλες κινησεις να μην ξεφουσκωσει το γλυκο μας.
Ψήνουμε.στους.180 βαθμούς για.40 λεπτα.

ΣΙΡΟΠΙ

3 ,5φλυντζανια τσαγιού νερό
3,5 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη,
ξύσμα.και χυμό ενος πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι!

ΓΛΑΣΣΟ

200 γραμμάρια κουβερτουρα γάλακτος
200 γραμμάρια.κρέμα.γάλακτος
1 κουτάλια σπορελαιο

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

 Αφού έχει σιροπιαστει και κρυώσει,τοποθετούμε το γλασσο και το αφήνουμε να κάτσει.Στολιζουμε με ξύσμα.λεμονιού,η πορτοκαλιού!
Η βασικη συνταγη ειναι της 


  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις